Workshops

Design Workshop
img_4059-kopie

Leer 3D tekenen. Ook jij kan leren 3D tekenen op de computer. Na deze workshop teken je met Sketchup, exporteer je naar Slic3r en print je zelf het model.
Designer I en Designer II zijn workshops van 5 avonden of dagdelen waar je aan de hand van tekenprogramma’s zoals SketchUp of Autocad de basis leert om zelf eenvoudige ontwerpen te maken en printklaar te maken. Naast het tekenen met SketchUp leer je alles over de export naar Slic3r en het printen van het onderdeel. Naast het tekenen wordt er ook stilgestaan bij constructie van onderdelen, passingen en instellingen van Slic3r. In de Designer II workshop gaan we iets verder in op het praktisch ontwerpen van onderdelen. Dit doen we aan de hand van een ontwerp opdracht.

Quickstart Workshop
3dtje_maakt_onderdelen

Leer nu 3D printen! Eerst downloaden of zelf tekenen; dan slicen en printen. Geen probleem na deze overzichtsworkshop.
De “quickstarter” is workshop van één dagdeel (avond van 19:00 tot 22:00 uur, of middag tijdens het weekend. De workshop geeft je voldoende kennis om daarna zelfstandig 3D prints te maken. Ook kun je veel gebruikte instellingen en onderhoud aan de printer zelf uitvoeren.

Bouw Workshop
2016-07-24-11-52-42

Leer je printer van top tot teen kennen. Hoe? Door hem zelf te bouwen! Onder deskundige begeleiding maak je zelf een uitstekende printer.
De “build” is een workshop van 4 dagdelen die je de gelegenheid geeft om onder deskundige begeleiding zelf een printer te bouwen. Hierin bieden we de keuze uit twee modellen printers:
* de door ons ontworpen volwaardige compacte mini printer 3Dtje
* onze variant van de full-size Prusa i3 met J-Head/Bowden extruder
De grotere Prusa I3 is iets duurder maar mogelijk interessant voor makers die voldoende ruimte hebben. De mini printer '3Dtje' is bij uitstek geschikt om naast de werkplek op het bureau gedetailleerde prints te maken. Nb. Ga voor compleet geassembleerde printers naar onze webshop.

Workshop 3D-kids
img_4057-kopie

Een middag vol 3D fun voor kinderen van 9-12! De kinderen gaan in duo’s werken met per duo een bureau met eigen printer en PC. De ouders zorgen voor de orde en service.
Activiteiten:
* Demo+uitleg
* Scan+mini-me voor jarige
* Zelf downloaden, zelf tekenen en zelf printen (onder begeleiding)
* Ieder kind krijgt print(s) mee naar huis
Mogelijk van 4 tot 6 kinderen met maximaal 2 ouders.