3Dtje in educatieve kleuren

DSC_1355Een onderwijzer uit Eindhoven heeft voor zijn klas aan onze zelfbouw workshop deelgenomen en heeft een 3Dtje met speciale kleurstelling gemaakt.

De basis van de printer is zwart, maar voor de X-, Y- en Z-assen zijn dezelfde kleuren gebruikt als in het tekenprogramma SketchUp en het 3D-print programma Slic3r. De X-as is rood, de Y-as groen en de Z-as blauw. Voor het display met de bedieningsknop is geel gekozen. Omdat de extruder ook bij deze Reprap printer de X-as volgt, is deze eveneens rood.

Een 3Dtje is bij uitstek geschikt om te laten zien hoe een 3D-printer werkt. Het open ontwerp geeft goed zicht op alle onderdelen. Daarnaast is de printer licht en compact genoeg om met één hand beet te houden zodat de andere hand vrij is om onderdelen aan te wijzen. Nog een weetje: een 3D-printer hoeft niet per se waterpas te staan. Het is mogelijk om de printer tijdens het printen te kantelen zonder dat de print direct mislukt!

Nb. Op het printbed zit bij toeval blauwe schilderstape, zonder specifieke kleurbetekenis. De blauwe tape is iets gladder, maar heeft daardoor soms een wat mindere hechting dan het veelgebruikte gele afplakband.

You may also like...